laupäev, 16. jaanuar 2010

Riisisai kuivatatud tomatitega

Olin varem ühe korra riisijahu koogi sisse pannud muu jahuga segamini aga ainult riisijahust ei olnud midagi teinud. Nüüd oli üks karp (500g) gluteenivaba saia küpsetussegu, mis koosnes põhiliselt riisijahust. Otsustasin ära proovida.
Karbil oli kirjas, et jahusegule lisada 1pk kuivpärmi, 3 spl õli ja vist oli 200 ml leiget vett. Kergitada pool tundi ja küpsetada 180 kraadil 45-60 min veekausi kohal, et säilitada kooriku pehmust.
Mina segasin lisaks pärmile kõigepealt jahu hulka vedelat amarandiputru, mida oli vast veerand liitrit ja õli 4 spl kindlasti, kui mitte rohkem. Vett siis enam palju ei läinud, vast 0,5 dl läks. Lasin ahjus 25 kraadi juures kerkida (toas on hundilaut viimasel ajal), sõtkusin taigna alla ja läbi, sõtkusin hulka väiksemaks tükeldatud kuivatatud tomateid umbes peotäie ja tegin palmirasvaga määritud plaadile ilusa südamekujulise pätsi:) Ahju plaadi alla panin kausi veega. Kui oli juba tunni küpsenud ja tikk ikka seest tainasena välja tuli, võtsin veekausi alt ära ja küpsetasin 200 kraadi juures veel 10-15 minutit. Siis läks pealt ilusaks kuldseks ja krõbedaks ka, muidu nägi haledalt hele välja. Üllatavalt hea tuli:) Tomateid oleks võinud enne leotada, et soolasust vähendada. Tavaliselt olen neid leotanud küll aga seekord läks millegipärast meelest ära.
Kokkuvõtteks leidsin, et riisijahust võib teinekordki saia teha ja putru taina sisse panna. Igatahes etem kui valgest nisujahust sai.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar