laupäev, 16. jaanuar 2010

Banaani-meepäts

See ahvatlev ja lihtne retsept on pärit raamatust "Magustoidud. Kaasaegne köök," mis pungil täis häid ja paremaid ideid. Autorit ei ole mainitud, Varrak on tõlkeraamatuna välja andnud.
Originaalretsept nägi välja nii:

125 g pehmet magedat võid
140 g (3/4 klaasi) pehmet pruuni suhkrut
2 kergelt lahtiklopitud muna
2 spl mett
1 suur (175 g) küps tükeldatud banaan
225 g (1 1/2 klaasi) isekerkivat täiterajahu
2 tl jahvatatud kaneeli
Võib lisada 60 g kreeka pähkleid.

1 spl mett sulatada taigna jaoks, teine jätta valmis koogile peale määrimiseks.
Mikserdada kõik kokku ja küpsetada 180 kraadil 35-40 minutit. Juhend on küll pikem aga põhimõtteliselt käib kõik mikseris.

Mina tegin nii:

*Võid läks tõenäoliselt rohkem, silma järgi lõikasin lahtiselt ostetud kamakast, sulatasin pliidil
*2 dl pehmet tumedat muscovado suhkrut
*2 muna lahti klopitud
*3 väikest väga küpset banaani
*2 spl mett
*4 dl täisteraspeltajahu
*0,25 tl kardemoni
*2 kuhjaga tl kaneeli
*u. 50 g apelsinisukaadi
*1,5 dl mandlilaaste
*3 näpuotsatäit peenikest soola

Kloppisin mune natukese suhkruga. Ülejäänud suhkruga kloppisin sulatatud võid. Segasin või ja munad kokku. Sulatasin kogu mee, pudrustasin kahvliga banaanid ja segasin mee hulka. Segasin banaanipudru võimunasegu hulka. Valasin vedela segu peale kaneeli ja kardemoniga segatud jahu, sinna hulka tükeldasin apelsinisukaadi, puistasin mandlilaastud ja soola, segasin kõik läbi ja panin palmirasvaga määritud keeksivormis eelkuumutatud 180 kraadi ahju. Küpses 55 minutit. Just võtsin ahjust välja ja nüüd levitab imehead lõhna:)

Väga rammus ja magus tuli. Hea:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar