esmaspäev, 7. september 2009

Banaanikook

1. Vahustasin 2 keskmist muna 5 suure spl suhkruga (st kloppisin kahvliga hästi segamini)
2. Segasin hulka umbes 200 g 20% hapukoort ja umbes pool 175g pakist võist sulatatuna
3. Segasin eraldi kausis umbes veerand pooleliitrist purki speltanisujahu, 1,5 tl küpsetuspulbrit, 3 tl kaneeli, 3 kuhjaga tl shokolaadijoogipulbrit
4. Panin ahju soojenema 200 C
5. Surusin 3 keskmist väga küpset (pruunide täppidega) banaani kahvliga pudruks ja riivisin hulka 1 väikese tugevamat sorti õuna. Segasin banaani-õunapudru taigna sisse
6. Sõelusin kuivainete segu teesõelaga ühtlaselt taigna peale ja segasin iga sõelatäie eraldi taignasse enne uue sõelumist. Lõpuks puistasin taignasse sõelal täisterajahust eraldunud jämedama osa. Sõelumine on õhulisuse huvides väga oluline
7. Määrisin ümmarguse vormi võiga, valasin taigna vormi ja panin ahju. Vähendasin kuumust 190 peale
8. 45 minuti pärast jäi kahvel koogi sees puhtaks ja koogil oli õhulise pudingu konsistents. Mina tahtsin täna tugevamat kooki ja lasin veel 10 minutit küpseda
9. Lasin mõne minuti vormis jahtuda ja kummutasin välja.

Nämm:)
Üsna pehme ja kreemine jäi. Järgmine kord paneks suhkrut vähem ja õuna rohkem. Ja ehk shokolaadipulbrit ka vähem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar