esmaspäev, 22. veebruar 2010

Ananassivorm

Tükeldasin 1 ananassi. Mõned, no üsna mitmed, tükid sõin ära ka.
Hautasin ananassitükke umbes 15 minutit natukese vee, pehme pruuni suhkru, kaneeli, kardemoni ja kahe tera vürtsiga. Hautamise ajal läks ka paar tükki kõrvale.
Pudistasin kokku 1 klaasi speltajahu, tiba soola, veidi pehmet tumedat suhkrut, ehk u. 30g võid ja teist sama palju ökomargariini.
Määrisin sügava vormi palmirasvaga, panin ananassitükid vormi põhja, katsin taignapudiga, küpsetasin eelkuumutatud ahjus 180 C juures 20-30 minutit.
Kõrvale segasin mascarponet vahukoore ja natukese tumeda suhkruga.
Sellist asja võiks kohe iga päev süüa:)
Tegelikult oleks tahtnud ananassi kõigepealt võis ka hautada ja taigna ikka täiesti võist teha aga tagantjärele arvan, et siis oleks liiga rammusaks läinud. Kaste isegi rammus ja natuke kergem vorm oli väga hea.
Kahjuks selgus, et ühest ananassist ei saa sugugi palju magustoitu ja seda vormi jätkus ainult 4 väikest portsjonit ja otsas ta oligi. Seega, kui ei taha ennast ohjeldada ühtegi tükki niisama ära söömast, oleks kasulik kohe kaks ananassi varuda.
Tume pehme suhkur jäi väga hea osaliselt tükkidena. Nii et mõnes kohas ei ole kate üldse magus ja teises kohas on lausa terve tükk tumedat natuke karamellist suhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar