laupäev, 18. aprill 2009

Maa-uudiseid

Sain jälle veidi maal olla. Millegipärast arvasin minnes, et seal on ikka veel lumi maas. Ei olnud:) Ümbrus näeb ilma lumeta hoopis teistsugune välja. Sinililled ja lumikellukesed õitsevad sealgi, nii aias kui metsa all. Noori naate on kõikjal, sekka ka kortslehti:) Kõik talled on nüüdseks sündinud, noorim on poolteist nädalat noor ja imearmas hallikirju. Viis musta villaga jäärapoissi ootavad paraja vanuse saabudes uut omanikku. Nii et kui keegi on huvitatud, andke teada. Vanimad sündisid 3. märtsil, väga noored veel. Ühtlasi tuleb nii noortest kui täiskasvanud kitsedest keegi ära müüa, palju on neid juba saanud. Asuvad Vastseliina vallas.
Heinaseemnete villa sisse sattumise ennetuseks kasutusele võetud söögikast põrandal ei leidnud pikka otstarbekohast kasutust - talled arvasid heaks seal pissil käia.
Terve kari kepsutab nüüd igapäevalt maja ümber ja heinamaal ringi, ikka kõik koos mää ja möö ja ptrrrr tehes karjas liikudes, tallede piruettide ja hobuste hoovõtujooksudega. Vahel kaotab mõni lambapoiss oma emme ära ja hakkab hobuse sabas käima. K rääkis, et mõni aasta tagasi oli üks lambatall, ise pisike nagu kirp, hobuse sabas kihutanud ja oma emme määgides järel jooksnud aga tall ei teinud kuulmagi.
Sookured hõiguvad maja taga metsas ja käivad heinamaal patseerimas. Metsad on samblased ja seal on hea olla. Varsti lähen tagasi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar