laupäev, 25. aprill 2009

Kööginurgake

Naadi-seenekaste spagettidele

Hauta seened, lisa värskelt korjatud (vähemalt samal päeval) peotäis või paar noori naate, veidi basiilikut ja soola, kuumuta veel minut. Soovi korral võib hetk enne valmimist lisada sojapiima.

Samamoodi tegin täna naadi-köögiviljakastet aga see ei tulnud nii hea. Võibolla sellepärast, et naadid olid juba eile hommikul korjatud. Eile tehtud naadi-seenekaste oli küll väga hea:)

Täna oli küpsetamise päev. K juures maal ei ole küpsetusahju ja siis püüan linnas käies tasa teha.

Pärmitaigen, koostisained ligikaudselt:
800g nisujahu, tibake soola, segada kokku
20g pärmi hõõruda väikse peotäie rafineerimata suhkruga pehmeks, hõõruda sekka
u. 40g toasooja pehmet võid
Segada pärmivaht jahuga
Lisada sorts kuuma vett ja edasi vähehaaval sooja vett samal ajal tainast sõtkudes. Sõtkuda kuni tainas kausi küljest lahti tuleb. Lasta kerkida rätiku all ja mõned korrad uuesti alla sõtkuda. Mina sõtkusin neli korda alla aga taignal ei olnud palju ruumi kerkida ja kokkuvõttes kerkis vast tunni ringis.
Rulli tainas õhukeseks.
Edasi tegin nelja saia.
Naadipirukate jaoks valasin naadi ja basiiliku kuuma veega üle ja lasin minuti haududa. Määrisin taignale veidi võid ja panin nõrutatud naadi peale.
Kaneelisaiakeste jaoks määrisin samuti võid, raputasin kaneeli ja rafineerimata suhkrut, lõikasin klaasiga kettad ja vajutasin lilledeks.
Kaneelirulli jaoks keerasin eelmisega sama plaadi rulliks.
Moosirulli jaoks määrisin taignale kirsimoosi ja keerasin rulliks.
Küpsetasin kõik saiad pealt kuldpruuniks ja krõbedaks, seest jäid pehmeks.
Saiad tulid väga head:) Naadipirukas olin veidi pettunud, võibolla sobiks naadile midagi juurde segada. Sai seal ümber oli parem kui sisu.

............

Hilisem täiendus. Selgus, et ülalkirjeldatud pirukaretsept on väga hea viis kuivikute tegemiseks. Saiakesed jõudsid mõne tunniga ära kuivada, rullid on veel pehmed. Aga krõbistada ikka hea:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar