Koos küpsetades on ikka tulemuseks midagi uut, huvitavat ja head:) Täna külas käies valmisid sellised toredad muffinid.
Sulata 180 g võid pehmeks
Vahusta (lusikaga) või 1,5 dl suhkruga
Vahusta hulka ühekaupa kolm muna.
Eraldi kausis sega kokku
u. 3,5 dl speltajahu
2 tera vürtsi hästi purustatult (noaga purustasin)
heldelt kaneeli (3-4 tl)
kardemoni u 0,5 tl
tiba soola
1 pk küpsetuspulbrit (ma täpselt ei teagi, palju ühes pakis on. Peale on kirjutatud, et 500g jahu jaoks, meil oli jahu kindlasti vähem)
u. 50 g tükeldatud apelsinisukaadi
150 g ebaühtlaselt tükeldatud ja pulbristatud tumedat shokolaadi.
Segasin kõik asjad jahu hulka ühekaupa ja natukesehaaval, et ikka palju õhku sisse jääks:)
Sega mõlema kausi sisu kokku, lisa veidi hapukoort (2 spl vast oli). Jaga taigen palmirasvaga määritud vormidesse, puista peale tükeldatud sarapuupähkleid või mandlilaaste ja küpseta 175 kraadi juures eelkuumutatud ahjus u. 20-30 minutit. Võta ahjust välja ja lase veidi jahtuda.
Me panime Eesti värskeid sarapuupähkleid peale aga leidsime, et mandlitega oleks ka väga hea kindlasti.
Ühelt küpsetamise leheküljelt internetis lugesin, et iga koogi kõige olulisem koostisosa on õhk. Seepärast ongi oluline segada tainast võimalikult suures kausis, sõeluda jahu, kallata kuivaineid kõrgelt... Varem ma ikka imestasin, miks on retseptis öeldud, et jahu sõeluda ja jätsin selle tegemata. Aga nüüd võin juba isegi öelda, et kasvõi madalalt lennata saanud jahuga koogid on õhulisemad. Täna muffinite jahu küll ei sõelunud aga puulusikaga ringi liigutamist oli palju ja lõpuks nägi taigen välja nagu üks korralikult kerkinud taigen nägema peab, kuigi seisnud ei olnud. Leib tuleb ka õhulisem kui taigen juba esimesest õhtust kloppida on saanud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar