kolmapäev, 11. august 2010

Suvised küpsetamised

Suvine ahjuroog

1 väike sibul
300 g kukeseeni
1 väiksem keskmine suvikõrvits
veidi keedetud või praetud kartuleid
2 muna
3 spl hapukoort
sinihallitusjuustu
tiba soola
maitseürte
õli pannile ja vormile

Kuumuta õlisel pannil kõigepealt tükeldatud sibul kergelt kuldseks, siis lisa kukeseened ja veidi aja pärast suvikõrvitsatükid. Kui juba peaaegu hakkavad valmima, siis lisa sool, maitseürdid, tükeldatud kartulid ja kuumuta korraks läbi.
Klopi munad kahvliga lahti, sega hapukoorega, pudista hulka sinihallitusjuustu killukesi.
Määri sügav ahjuvorm õliga, kuumuta ahi 200 C. Vala kuumutatud segu vormi ja nirista ühtlaselt peale munasegu, lase hetke läbi imbuda.
Küpseta kuni kõik on läbi küpsenud ehk umbes 30-40 minutit. Lase veidi jahtuda.


Ahjuroog 2 (lisatud 12.08)

500 g türgi ube
2 muna
veidi hapukoort
sinihallitusjuustu
ürte, soola, õli
kuivanud kodust leiba
kartuleid

Kuumuta oad pannil peaaegu valmis, lisa veidi vett, et tekiks leem. Klopi kokku munad, hapukoor ja pudistatud sinihallitusjuust. Pane oad koos leemega õlitatud sügavasse vormi, raputa peale ürte ja soola, pudista peale kuivanud leib, vala üle juustukastmega. Küpseta ahjus 200 C umbes 40 minutit. Kartulid serveeri eraldi kõrvale näiteks ahjus tervelt küpsetatuna:)


Mustikakreemikook

200g toorjuustu
veidi hapukoort toorjuustu kreemiseks segamiseks
2 muna
väike peotäis melassisuhkrut
täisterakaerahelbeid paar-kolm suurt peotäit (tegelikult võiks selle koha peal speltajahu olla)
200 g mustikaid
võid vormile

Sega toorjuust hapukoorega kreemiseks, klopi ühekaupa hulka munad. Sega melassisuhkruga, siis kaerahelvestega. Sega ettevaatlikult hulka pooled mustikad.
Määri vorm võiga, tõsta segu vormi, vajuta peale ülejäänud mustikad. Küpseta 200 C juures umbes 1h ja lase jahtuda.
Naudi:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar