pühapäev, 14. veebruar 2010

Shokolaadikook mascarpone jäätisega

Tahtsin midagi hästi head ja rammusat.

Panin ühe kausi jäätise jaoks sügavkülma jahtuma.

Koogi jaoks:
hakkisin
3 ruutu öko apelsinishokolaadi (70% kakaod)
9 tumedat ökoaprikoosi
suure peotäie kreeka pähkleid
väikse peotäie ingverisukaadi (hakitult vast 2 kasinat spl)

segasin juurde
2 tl kaneeli
u. 0,25 tl kardemoni
näpuotsatäie soola

eraldi segatult lisasin
4,5 dl jämedat odrajahu
4 kuhjaga tl kakaopulbrit
2,5 tl küpsetuspulbrit

sulatasin koos
u. 60 g võid ja
2 dl melassisuhkrut
vahustasin ühekaupa hulka 2 muna

vahustasin lusikaga
u. 150 g ricotta kohupiima
u. 125 g mascarpone juustu
u. 220 ml 35% rõõska koort

Segasin munavõisegu jahusegusse, seejärel kooresegu ka. Panin taigna palmirasvaga määritud sügavasse vormi ja 150 C ahju. Mõne minuti pärast tõstsin 175 C-le. Küpses veidi üle tunni ja jäi seest mõnusalt pehme ja pealt krõbe. Kui kakao asemel oleks suur tahvel küpsetusshokolaadi olnud, oleks veel parem olnud. Aga nii on ka hea.

Jäätise jaoks
hakkisin 1 ruudu sama shokolaadi
2 tumedat aprikoosi
väikse peotäie kreeka pähkleid

Vahustasin lusikaga
u. 125 g mascarpone juustu
u. 100 g ricotta kohupiima
u. 140 ml rõõska koort, sh rammusam peale kogunenud osa
2-3 spl rafineerimata suhkrut

Ühendasin segud ja panin jahutatud kausiga sügavkülma. Kuigi oleks võinud kohe sealsamas niisama ära süüa, nii hea oli:) Tegelikult oligi alguses kreemina parem kui külmununa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar