Nagu arvata võib, oli mul tegelikult plaanis saia teha. Aga välja tuli täiesti korralik ahjupuder krõbeda kooriku sees:) Võibolla, kui oleks veel tunni madalamal kuumusel küpseda lasknud, oleks lõpuks sisu ka tahkestunud aga ma kahtlen selles. Maitseb igatahes hästi, kui suhtuda sellesse kui putru. Kuigi saab isegi lõigata ja viiludena süüa.
250 ml kaerajahu
10 spl kamajahu
peotäis jämedaid röstitud kaerahelbeid
4 tl seesamiseemneid
peotäis sultanirosinaid
veidi alla poole paki küpsetuspulbrit
275 ml keefiri
200 ml kuuma vett
3 kuhjaga spl melassi
Sega kõik hästi segamini, vala palmirasvaga määritud leivavormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures poolteist tundi. Lase veidi vormis jahtuda ja kummuta välja. Väljast paistab ja seisab koos nagu pätsileib ikka. Süüa soojalt, kuni koorik veel krõbe on.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar