laupäev, 30. juuli 2011

Suvine pada

Suvesse sobivad ahjupajad sama hästi, kui sügisesse. Eriti vihmase ilmaga.

Võta parajasti kodus olevaid köögivilju. Näiteks sobivad hästi kokku:

1 sibul
1 suur kaalikas
1 nuikapsas
4-5 porgandit
2-3 suvikõrvitsat
4-5 tomatit
oliiviõli
punet vm meeldivaid maitsetaimi
soola
kuuma vett

Tükelda kõik köögiviljad. Kuumuta sibul, kaalikas, porgandid, suvikõrvitsad pliidil oliiviõliga klaasjaks. Mina kuumutan tavaliselt iga köögivilja eraldi ja valan järjest õlitatud ahjupotti. See võtab päris palju aega ja võib ka kõike koos kuumutada. Tomati võib panna kuumutamata või hautada eelnevalt püreeks. Tulemus on oluliselt erinev, kuid mõlemat pidi meeldiv. Nuikapsast ma ei ole eelnevalt kuumutabud. Lisa köögiviljadele maitseained ja kuuma vett. Vee kogus sõltub sellest, kui supist või kuiva rooga soovid. Alati on mõtet katsetada mitut moodi:) Hauta ahjus 200 C umbes 1h. Lase jahtuda talutavale soojusastmele. Naudi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar