esmaspäev, 15. märts 2010

Ökoküla

Võrumaal Haanja-Rõuge-Misso piirkonnas on rajamisel üks ökoküla:) See on kombinatsioon ökokülast ja traditsioonilisest hajakülast. Koosneb see iseseisvatest taludest ja seisab üleval inimeste, talude ja pisi-ökoettevõtete algatustel, tegutsemisel ja koostööl. Eelkõige on see koduks inimestele, kes siin elavad, samas ka koht, kust levivad laiali head ideed ja eeskujud. Talud kuuluvad 100% peredele, katusorganisatsioonil ei ole neis juriidilist osalust. Kesksed teemad on mahe elu ja tugev perekond.

Hetkel on rajamine sealmaal, et otsitakse aktiivselt konkreetset kohta ja 9 inimest on küla vastu huvi avaldanud, kõik küll mitte kohapeal elamiseks. Kui kohe maa leiaks, siis alustuseks peaks seal olema ruumi 4 talule. Veel on lahtine, kas küla tuleb traditsioonilises mõistes külana ühe maa-ala piiridesse või saab lähestikku asuvate väikeste külade ja eraldiseisvate talude ühenduseks.
Kui on huvi, siis võib mulle kirjutada ivooglaid ät gmail.com. Huvilistele saan saata esialgu natuke ja suurema huvi korral rohkelt täpsemaid plaane.

1 kommentaar:

  1. Jaksu ja edu. Oled sa kursis sellise kogukonnateemalise ajakirjaga nagu Communities. Vbl leiad inspireerivadi artikleid. http://communities.ic.org/categories/8/All_Articles

    Liina

    VastaKustuta